Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  vanessaVanessa Olivier-Pijpers

  Nederland

  Vanessa is science practitioner bij het Centrum  voor Consultatie en Expertise (CCE). Haar aandachtsgebied is het overbruggen van het gat tussen wetenschappelijke studies en de dagelijkse praktijk in het veld voor mensen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag. Vanessa is nu vooral bezig met haar promotieonderzoek ‘De invloed van de organisatiecontext op probleemgedrag van mensen met een verstandelijke beperking’ en met het adviseren van teams die behoefte hebben aan extra gefinancierde ondersteuning.

  Vanessa begon haar loopbaan als orthopedagoge en manager voor mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie. Ze is afgestuurd aan de Universiteit van Leiden  in de Pedagogische Wetenschappen en aan de Erasmus Universiteit in Beleid & Management in de Gezondheidszorg.

  Vanessa presenteert samen met een collega. Deze is coördinator bij het CCE en is verantwoordelijk voor consultatie en advies.

  Het CCE wordt gefinancierd door de overheid. Het CCE accepteert aanvragen voor consultatie als er serieuze zorgen zijn over de kwaliteit van leven van een cliënt. Het CCE onderneemt actie als de problemen niet binnen de normale kaders van het zorgsysteem kunnen worden opgelost. Zorgverleners kunnen het CCE ook benaderen voor een second opinion over een bestaand ondersteunings- of behandelplan.

  jannie van lentheJannie van Lenthe

  Nederland

  Jannie is ruim 20 jaar coördinator bij het CCE en binnen het CCE voornamelijk werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

  Als Z-verpleegkundige heeft ze jaren op diverse groepen gewerkt in deze zorg en heeft daarnaast de opleiding tot orthopedagoog afgerond aan de VU in Amsterdam.

  De drijfveer in haar werk is om iedere dag opnieuw en bij iedere cliënt die wordt aangemeld  bij het CCE met alle betrokkenen te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om aan te sluiten bij de werkelijke behoeftes van de cliënt.

  Workshop

  Thema: Gentle Teaching en andere methodieken

  Titel: Positieve acties in de sleutel in complexe situaties

  Iedere interactie tussen een persoon en zijn omgeving kan op verschillende manieren een uitwerking hebben op de persoon zelf en zijn omgeving Deze kan positief of negatief zijn, afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden van de persoon.

  Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) ondersteunt professionals in de langdurige zorg die niet (meer) in staat zijn de juiste zorg te bieden in relatie tot complexe gedragingen van hun cliënten, waardoor zowel de kwaliteit van leven als de kwaliteit van zorg achteruit gaat. Zogenoemd probleemgedrag kan gezien worden als het resultaat van negatieve interacties tussen een persoon en zijn omgeving.

  Professionals hebben als doel deze negatieve interacties te verminderen. Ze zijn  verantwoordelijk voor positieve en kwalitatief goede ondersteuning, wat niet gemakkelijk is tijdens incidenten ten gevolge van probleemgedrag. Professionals bestuderen wat er feitelijk gebeurt, maar onderkennen ook de beleving van de persoon en hun eigen gedrag, signaleren hoe hun gedrag door anderen ervaren wordt, en welke waarden en behoeften ten grondslag liggen aan een bepaald gedrag. Het CCE heeft over de afgelopen 30 jaar veel voorbeelden gezien waar positieve interacties tussen de cliënt en de begeleiders de sleutel waren om probleemgedrag te verminderen, en bovendien de kwaliteit van leven verbeteren.

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image