Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  simone 2Simone Schipper

  Nederland

  Simone is 43 jaar, getrouwd met Edward en moeder van drie tieners. In haar werk met mensen met een verstandelijke beperking richt Simone zich vooral op het ontwikkelen van relaties, in het bijzonder met mensen voor wie het extra moeilijk is om companionship te ervaren. Simone heeft een master in orthopedagogiek en post-master GGZ-psychologie.

  Simone werkt met Gentle Teaching sinds 1999. In 2004 volgde ze de vervolg-mentor opleiding bij MORC in de Verenigde Staten bij Michael Vincent en John McGee. In 2015 is ze begonnen met een training EMDR therapeut en sindsdien combineert ze deze therapeutische vaardigheden met Gentle Teaching.

  Sinds 2004 is ze verantwoordelijk voor de invoering van Gentle Teaching in verschillende organisaties voor mensen met een verstandelijke beperking en een psychiatrische aandoening. Sinds 2 jaar is Simone lid van het bestuur van Gentle Teaching International.

  Plenaire presentatie 3 oktober

  Simone geeft op 3 oktober samen met Floris van de Kamer een plenaire presentatie over angst.

  Titel: Geef me je angst

  Angst is een menselijke emotie die getriggerd wordt door het waarnemen van een bedreiging. Het is een basaal overlevingsmechanisme dat ons lichaam ertoe aanzet om met een vecht of vlucht respons te reageren om gevaar. Als zodanig is het een essentieel aspect van onze veiligheid.

  Als mensen echter continu in angst leven, hetzij door concrete fysieke gevaren in hun omgeving of door in de beleving ervaren bedreigingen, kunnen ze verstard raken en zal een gezonde ontwikkeling stagneren.

  In de presentatie zal uitleg worden gegeven over angst en de invloed die dit kan hebben op onze hersenen en op ons leven. Vijf menselijke angsten zullen worden uitgewerkt en hoe je als Gentle Teacher mensen kunt leren daar mee om te gaan en hen kunt leren companionship te ontwikkelen om daardoor een gezonde ontwikkeling te kunnen doormaken. Aan de hand van een concrete casus en met behulp van videomateriaal wordt getoond hoe de principes van Gentle Teaching, in combinatie met kennis over de biologische aspecten van angst in de praktijk kunnen worden gebracht.

  Workshop

  Thema: Gentle Teaching en andere methodieken

  Titel  Angst: het gevecht met en om het geheugen

  Een belangrijke focus van Gentle Teaching is het creëren van nieuwe herinneringen die oude en angstige herinneringen kunnen vervangen of toedekken. We helpen nieuwe morele herinneringen te ontwikkelen,  een herinnering van de betekenis van het leven; companionship en gemeenschap, je veilig en geliefd voelen, van anderen houden, en zoveel als mogelijk actief deelnemen aan het leven van alle dag.

  Nieuwe, vrolijke herinneringen helpen je om te kunnen gaan met oude bedreigende herinneringen. Sommige mensen zijn echter zo getraumatiseerd zijn dat het creëren van nieuwe herinneringen nauwelijks mogelijk lijkt. Oude en bedreigende herinneringen blijven verstorend werken en verhinderen het ontwikkelen van veilige en liefdevolle relaties.

  Deelnemers aan de workshop krijgen informatie over trauma en PTSS en hoe dit het vermogen van iemand om companionship te ervaren beïnvloedt. Ze leren ook over de theorie en praktijk van EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) en hoe dit kan worden gebruikt in combinatie met Gentle Teaching.

  Er wordt uitgelegd en getoond hoe we trouw kunnen blijven aan de basis van Gentle Teaching en tegelijk gebruik kunnen maken van nieuwe inzichten en strategieën om meer effect te kunnen sorteren.  Bilal zal vertellen over zijn persoonlijke en ontroerende reis in het overwinnen van zijn angsten.

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image