Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  De context van de conferentie

  Ontwikkelen van wederkerigheid en gelijkwaardigheid in de zorgrelatie

  Het bieden van zorg is een sociale interactie tussen de persoon die zorg krijgt en de zorgverlener. Het is belangrijk dat deze interactie gebaseerd is op wederkerigheid en gelijkwaardigheid.

  Een veilige en liefdevolle basis

  De persoon die zorg krijgt, is op natuurlijke wijze afhankelijk van de zorgverlener. Hij zal deze afhankelijkheid echter niet als negatief ervaren als de zorgverlener hem op een spontane en liefdevolle manier biedt wat hij nodig heeft. Door er vanuit een liefdevolle houding volledig voor de persoon te zijn, en door zich met hem te verbinden, ontstaat een veilige en liefdevolle basis waardoor hij eigenwaarde kan ervaren en zijn kwaliteiten kan laten zien. En waardoor hij ook de wederkerigheid in het contact met de zorgverlener kan laten zien.

  Niet altijd gemakkelijk

  Het ontwikkelen van een wederkerige relatie in de zorgverlening is niet altijd vanzelfsprekend en gemakkelijk.

  Voor sommige mensen is het moeilijk zich open te stellen voor een verbinding met de zorgverlener. Dit kan het gevolg zijn van een combinatie van levenservaringen en een beperking of aandoening, en zich bijvoorbeeld uiten in een afgesloten houding of moeilijk begeleidbaar gedrag.

  Het kan ook voor de  zorgverlener moeilijk zijn zich open te stellen voor een gelijkwaardige en wederkerige relatie. Soms ontbreekt de tijd en is er hoge werkdruk, soms is de cultuur van de organisatie er niet naar, soms worden de eigen gevoelens in het contact tijdens de zorgverlening op een onaangename wijze geraakt.

  Bij de liefdevolle kwaliteit blijven

  Als het moeilijk is de gelijkwaardige en wederkerige relatie in de zorgverlening te ontwikkelen, is het belangrijk dat de zorgverlener dicht bij zichzelf blijft, en verbonden blijft bij zijn liefdevolle kwaliteit. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar als het lukt heeft het een belangrijke meerwaarde voor de mensen die zorg krijgen. En ook voor de zorgverlener zelf, omdat in deze liefdevolle kwaliteit de motivatie ligt om in de zorg te gaan werken.

  Tijdens de conferentie zal het ontwikkelen van een gelijkwaardige en wederkerige relatie vanuit verschillende perspectieven besproken worden. De deelnemers krijgen handvatten om hier in hun eigen werk en leven vorm aan te geven.

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image