Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  Michael Lavis and Toni Klassen

  Canada

  MikeMichael verhuisde in juli 2009 naar Canada en richtte daar COR op (Creative Options Regina). Hij heeft een masters in Human Security and Peacebuilding aan de Royal Roads University, Effectief Leiderschap aan de Universiteit van Saskatchewan en de post-master opleiding Values Based Leadership aan de Royal Roads Universiteit. Hij is nu bezig een vervolgopleiding Corporate Social Innovation.

  Michael heeft meer dan 15 jaar wereldwijde ervaring in het ontwikkelen van mogelijkheden voor mensen die gemarginaliseerd zijn; van Zuid America tot Afrika, en van Zuidoost Azië tot Canada. Hij heeft gewerkt en onderzoek gedaan in verschillende internationale organisaties. Michael is zeer toegewijd aan het versterken van de dienstverlening aan mensen met een beperking in Saskatchewan en om een nieuwe start mogelijk te maken voor de meest kwetsbare burgers in deze provincie.

  Michael is lid van het Saskatchewan Disability Strategy’s Citizen Consultation Team, leider van het provincial Person Centered Thinking Task Team, lid van het Provincial CPP&SP Review Committee,  en lid van het Povincial Attraction, Retention and Compensation (ARC) Committee. Hij is ook actief in de samenleving als lid van het bestuur van Gentle Teaching International (GTI), de Service and Hospitality Safety Association (SHSA) en Curl Regina.

  ToniToni – die een geweldige echtgenote is, lerende moeder en de grootste Nickelback-fan in te wereld – ontdekte al op jonge leeftijd haar wens om betrokken te willen zijn bij mensen met een verstandelijke beperking. Ze werkt bij SAI sinds 2009; begon in de directe hulpverlening, werd teamleider en uiteindelijk coördinator van het Activiteiten Programma. Tijdens haar werk ontdekte ze haar passie voor Gentle Teaching en volgde de opleidingen voor Mentor en Master Mentor. Na de certificering tot Master Mentor kreeg ze de functie van Director of Culture & Mentorship bij SAI. In deze functie geeft ze trainingen aan nieuwe medewerkers en werkt ze samen met de leidinggevenden om ervoor te zorgen dat de cultuur van gentleness zich continu blijft ontwikkelen bij SAI.

  Workshop

  Thema: Gentle Teaching in de dagelijkse praktijk

  Titel: Een interactieve uitwerking van het centrale doel

  Om goeden en betekenisvolle relaties te ontwikkelen en te onderhouden is het belangrijk inzicht te hebben in het centrale doel van Gentle Teaching als basis en richtinggevend principe voor al ons handelen. We zijn ervan overtuigd dat deze basis noodzakelijk is om te kunnen leren, groeien en voor heling.

  We zijn deze essentiële basis meer in de cultuur dan in ‘behandeling’. De cultuur moet aanwezig zijn in alles wat we doen, hoe we met anderen omgaan, en leidend zijn als we moeilijkheden of tegenslagen ondervinden. En ook bij het maken van ondersteuningsplannen en beleidsplannen, en als we aan anderen over ons werk vertellen en waar we in geloven.

  Het werken aan deze cultuur staat niet los van onze andere activiteiten en rollen; het is ook niet aan tijd gebonden of alleen voorbehouden aan specifieke personen of situaties. Het is de basis voor alle methoden die we gebruiken bij de ondersteuning van de mensen.

  Het concept van veilig, geliefd, liefdevol en verbonden lijkt eenvoudig, maar het wordt complexer als we echt gaan kijken wat nodig is om iemand zich veilig te laten voelen. De complexiteit wordt zichtbaar als we de basis van veilig en geliefd onderzoeken voor individuen en voor de groep. Herkennen van de en neergaande beweging van deze basis op een bepaald ogenblik, uur, dag, week, enz., en gebruik maken van onze woorden, ogen, aanwezigheid en aanrakingen om de ander een gevoel van veiligheid te kunnen geven.

  We hebben ontdekt dat het belangrijk is voorspelbare interacties te ontwikkelen die frustratie en angst kunnen verminderen, en die mogelijkheden bieden voor zowel de persoon die begeleid wordt als de begeleider om zich veilig en geliefd bij elkaar te voelen.

  Tijdens de workshop bieden we de mogelijkheid om in kleine groepjes je eigen inzicht in het centrale doel te onderzoeken en te verdiepen. De workshop is zowel geschikt voor mensen die nog niet bekend zijn met Gentle Teaching als voor mensen die er al veel ervaring mee hebben.

  Taal: Engels

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image