Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  Anja and MárioMario Pereira and Anja Masteling

  Portugal

  Anja en Mario waren betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van ASSSOL, 30 jaar geleden. ASSOL is een organisatie die mensen met beperking en mensen met psychiatrische aandoeningen in het platte land van noord Portugal ondersteunt.

  Mario heeft psychologie gestudeerd en is vanaf het begin manager bij ASSOL. Anja is onderwijzeres en werkt met volwassenen waarbij ze gebruik maakt van creatieve activiteiten. Gedurende 15 jaar was ze ook leidinggevende van een dagcentrum voor mensen met een ernstige beperking of psychiatrische aandoening.

  Anja en Mario proberen in het dagelijks werk Gentle Teaching te combineren met Person Centered Planning en proberen deze beide benadering in Portugal te verspreiden oor het geven van trainingen en presentaties

  Workshop

  Thema: betekenis van Gentle Teaching voor de organisatie
  Titel; De 8 voorwaarden voor kwaliteit van leven zoals voorgesteld door John McGee zijn van belang voor ieder van ons.

  Bij de certificatie van de organisatie in 2012 moesten we aantonen op welke wijze ons werk bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de mensen. Er was grote druk om hierbij gebruik te maken van een schaal die ontwikkeld was door Shalock en geïnspireerd was op de WHO visie op kwaliteit van leven.

  We kozen er echter voor het model met 8 basiswaarden te gebruiken dat binnen Gentle Teaching ontwikkeld was en door McGee aanbevolen werd omdat dit meer samenhang heeft met Gentle Teaching.

  We hebben gemerkt dat Gentle Teaching belangrijk is voor iedereen en dat de 8 basiswaarden die McGee voorstelt voor iedereen betekenisvol zijn, naast specifieke individuele zaken. In de evaluaties onderzoeken we daarom de tevredenheid van de mensen die we zorg bieden en van hun families met behulp van formulieren die gebaseerd zijn op deze 8 basiswaarden.

  Na 6 jaar gebruik te hebben gemaakt van deze formulieren vergelijken we de tevredenheid van de mensen en hun families ten aanzien van deze basiswaarden.

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image