Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  GTI2018 marahawksMara Hawks

  USA

  Mara werkt sinds 2012 samen met dr Anthony McCrovitz (van Globe Star and Quality of Life Institute, Inc.), bij de ontwikkeling en productie van onderwijs- en trainingsmaterialen. Ze schrijft en bewerkt de inhoud en maakt de ontwerpen voor marketing en websites.

  De loopbaan van Mara bestaat o.a. uit leerkracht basisonderwijs en ondersteuner/stafmedewerker voor schooldirecties.
  Voor haar achtergrond als schrijfster editor heeft ze een opleiding gevolgd bij UCLA, twee jaar ervaring als staf-schrijve voor een plaatselijke krant en meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van ontwerpen en produceren van marketing brochurees, blogs, nieuwsbrieven, websites en lesmateriaal.
  Ze heeft een Master’s in Humanistiek en een bachelor of arts iin muziek en de historie van literatuur en spirituele wereld-tradities.
  Reflectie op het leven: De aanwezigheid van compassie zit in ons vermogen te geven en te ontvangen. Deze eb en vloed voedt en onderhoudt de aard en vorm van dienstbaarheid.
  Favoriete quote uit : “We make the road by walking” – Paulo Freire

  Workshop

  Mara presenteert samen met Anthony McCrovitz

  Thema: wetenschappelijke en filosofische perspectieven op Gentle Teaching
  Titel: De essentie van onze zoektocht: ontwikkelen van een dialoog en een Cultuur van Hoop met Gentle Teaching

  Je begeven op de weg van onderzoek veronderstelt een reis die gericht is op gewaarzijn, openheid en aanwezigheid. Het is een reis waarbij gericht en diepgaand gezocht wordt naar nog niet benoemde en naar voren gekomen aspecten van ons sociale zelf, afgezet tegen ons mens-zijn in complexe wetenschap, situaties en verhalen, en verweven in een weefsel van ons collectief bestaan.

  Het primaire doel en de essentie van het onderzoek is erop gericht de intrinsieke waarde en de daarbij behorende betekenis van Gentle Teaching te verkennen. De professional hanteert een relationeel model dat uitgaat van onvoorwaardelijke liefde en acceptatie, en dat is gericht op het onderzoeken van de vier belangrijke levenslessen: veilig, geliefd liefdevol en verbonden.

  In een dialoog (verbaal / nonverbaal) stellen we elkaar vragen waar we beide van leren. We kijken daarbij naar de filosofische aspecten van het Gentle Teaching gedachtengoed, die gericht zijn op het ontwikkelen van wederkerige relaties. Dit gedachtengoed ondersteunt de beeldvorming en de effectiviteit van de professional in zijn rol als begeleider. We bespreken hoe de zoektocht bedachtzaamheid als element in de dialoog inbrengt, en hoe dit leidt tot mindfullnes; ons vermogen om waar te nemen, om dingen op een andere of een nieuwe manier te zien, en om te ontdekken dat het gedachtengoed van Gentle Teaching ruimte biedt voor groei, het ontwikkelen van authentieke manieren van reageren en het ondersteunen van zelfbeschikking.

  De essentie van deze zoektocht geeft voeding aan een Cultuur van Hoop die bestaat uit unieke relaties tussen een persoon en de liefdevolle professional. Dit maakt Gentle Teaching wat het is, zowel als filosofische theorie en als een alles omvattende professionele manier van werken die de emotionele ontwikkeling van mensen bevordert.

  Taal: engels

  NEWSLETTER & WEBSITE

  If you want to recieve the International
  Conference 2018 newsletter, you can 
  register here
     

  Register

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  GENTLE TEACHING Netherlands
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  Netherlands

  tel. + 31 655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image