Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  P1020668 2Johanna Plug

  Nederland

  Na haar master klinische psychologie, heeft Johanna de opleiding tot GZ-psycholoog en vervolgens de opleiding tot psychotherapeut kind en jeugd gedaan. Zij werkt al sinds 2005 met veel plezier bij Prinsenstichting, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier houdt zij zich vooral bezig met het uitvoeren en superviseren van verschillende vormen van psychotherapie, waarbij voor haar de relaties van de cliënt centraal staan. Zowel de relatie tussen cliënt en therapeut, als de relaties die de cliënt met andere mensen heeft. Wanneer de relaties verbeteren, wordt het verhelpen van de klachten een stuk makkelijker!

  Johanna is 36 jaar en heeft samen met haar vriend 2 jonge kinderen.

  Workshop

  Thema: Gentle Teaching en andere methodieken

  Titel: Dyadic Developmental Psychotherapy

  DDP (in Nederland ook bekend onder de naam Attachment-Focused Family Therapy) is een traumagerichte gezinstherapie die is ontwikkeld door Daniel A Hughes. Deze therapievorm is er op gericht om ouders te helpen om (weer) een veilige gehechtheidsfiguur te worden voor het kind, wanneer de relatie door trauma, kind- of ouderfactoren verstoord is geraakt.

  Het belangrijkste therapeutische middel is de therapeutische relatie. De therapeut heeft een basishouding waarin onvoorwaardelijkheid, speelse interactie, acceptatie, nieuwsgierigheid en empathie de belangrijkste elementen zijn, zowel richting ouders als richting het kind. De therapeut creëert eerst een veilige relatie met de ouders om vervolgens de ouders te helpen op een liefdevolle, speelse, accepterende, nieuwsgierige en empathische wijze met hun kinderen om te gaan, en relatiebreuken op een liefdevolle manier te repareren. Samen met het kind en de ouders wordt gewerkt aan het samen delen van emoties en het creëren van een coherent levensverhaal, waardoor de onderlinge relatie verdiept. Er zal een beter onderling begrip ontstaan, waardoor (gedrags)problemen verdwijnen of gemakkelijker opgelost kunnen worden.

  Dan Hughes geeft vanuit neurowetenschappelijk onderzoek verklaringen waarom het ouders soms niet lukt om liefdevolle zorg aan hun kinderen te leveren en ook hoe DDP de ouderlijke hersenen kan helpen om deze blokkades weer op te heffen.

  DDP is een aanvulling op GT omdat het de behandelaar extra middelen geeft om de relatie tussen ouders (verzorgers) en kinderen te verbeteren.

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image