Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  dariusDariusz Jach

  Polen

  Dariusz Jach (47) is pedagoog, afgestudeerd aan de Nicolaus Copernicus University in Toruń. Hij heeft 10 jaar als onderzoeker aan die universiteit gewerkt en was daarnaast hoofd van de therapeutische afdeling van een social-care voorziening voor vrouwen met een verstandelijke beperking. Hij is nu 10 jaar directeur Dagactiviteiten van de Ludzie-Ludziom Association in Chełmno – een organisatie voor de bevordering van sociale en beroepsmatige ontwikkeling van volwassenen met een verstandelijke beperking.Gedurende 15 jaar is hij voor de Ludzie-Ludziom  Association betrokken bij het ontwikkelen in implementeren van projecten met betrekking tot mensen met een beperking en het onderhouden van internationale contacten hierover. Vanaf de start nam hij deel aan een groep van 8 pedagogen uit Chelmno die zich zowel professioneel als persoonlijk verbonden hebben met Gentle Teaching.  Zijn rol in deze groep is het onderhouden  van de internationale contacten en het verwerven van fondsen voor de implementatie van Gentle Teaching in Polen. Dankzij zijn inzichten in de filosofie van Gentle Teaching ervaart hij meer tevredenheid en betekenis in alles wat hij doet, zowel professioneel, als in zijn sociale en privé leven.

  Workshop

  Thema: Dagelijkse praktijk van Gentle Teaching

  Titel: Onze weg naar Gentle Teaching

  Sinds 2004 heeft onze organisatie Ludzie Ludzion in Chelmo, Polen, een samenwerking met Samen Delen en de Prinsenstichting in Nederland. Deze samenwerking heeft geresulteerd in 14 methodiek cursussen op het gebied van benadering van mensen met een verstandelijke beperking. Deze cursussen zijn verzorgd door specialisten uit Nederland. Gedurende een van deze cursussen bij de Prinsenstichting in 2006 hoorden we voor het eerst van Gentle Teaching en hebben we enkele video’s bekeken. In 2012 vroeg Rineke Timmer, een vriendin van ons uit Purmerend aan ons wat we graag voor een volgende gezamenlijke cursus wilden doen. We wilden ons verdiepen in Gentle Teaching. Rineke bracht ons – 7 pedagogen) in contact met Floris van de Kamer. We kregen materiaal over Gentle Teaching, vertaalden dit in het Pools, begonnen korte videosessies met Floris en gingen korte filmpjes maken van ons Gentle Teaching werk met onze kinderen met een beperking.

  We begonnen ook meer over onszelf na te denken en hoe we onszelf konden ontwikkelen om op basis van Gentle Teaching te kunnen werken. We bleven in contact met Floris en in 2013 organiseerden we een experimenteel therapeutisch kamp voor 5 families met kinderen met een beperking en autisme. Hierdoor konden we ook filmmateriaal verzamelen dat we konden gebruiken bij onze volgende studiebezoeken aan de Prinsenstichting.

  Onze presentatie geeft een chronologische weergave van de verschillen de stadia in de implementatie van Gentle Teaching in de pedagogische praktijk van instellingen voor mensen met een beperking. We laten zien wat het effect is voor ons eigen werk en de meningen van therapeuten en families van kinderen met een beperking in de Poolse context.

  Taal: Engels

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image