Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  Britt Dahl Anderson

  Denemarken

  Britt werkt bij Sølund in Denemarken met mensen met meervoudige problemen; vooral mensen met hechtingsproblemen en die structuur en voorspelbaarheid nodig hebben. Ze is pedagoog en heeft een vervolgopleiding in  ‘cognitive recourse-focused and acknowledging education’ (KRAP).

  Ze is van mening dat het een kunst is om iemand zich geliefd en gezien te laten voelen zoals hij is, en vindt dat de uitgangspunten van Gentle Teaching goed aansluiten bij haar eigen manier van denken. Om zich altijd bewust te zijn op een goede manier bezig te zijn, baseert ze zich op het werk van de Deense filosoof Kierkegaard:” Als je er werkelijk in wilt slagen een persoon naar een bepaalde bestemming te brengen, moet je eerst en vooral ervoor zorgen te ontdekken wie hij is en daar beginnen. Dit is het geheim van helpen. Als je dit niet kan, is het een illusie dat je anderen kunt helpen Om iemand echt te helpen moet ik meer begrip hebben dan mij, maar ik moet in ieder geval eerst en vooral begrijpen wat hij begrijpt”

  Ted Talk

  Thema: Dagelijkse praktijk van Gentle Teaching

  Titel: De kunst van liefdevol werken met mensen met hechtingsproblemen

  Sommige mensen hebben het extra moeilijk door bijvoorbeeld autisme of ernstige verwaarlozing vanaf jonge leeftijd. Ze leven zogezegd in de linker hemisfeer. Als iemand zijn hele leven in de linker hemisfeer leeft, is structuur en voorspelbaarheid essentieel om kwaliteit van leven te kunnen ervaren. Structuur geeft de geeft regels en samenhang. Deze ted-talk laat de kunst van liefdevol werken met een voorspelbare structuur zien. 

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image