Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  VERCAEMER ArnoutArnout Verkaemer

  Belgie

  Arnout is geboren in 1981. Hij heeft 3.5 jaar bij de politie gewerkt maar miste het sociale, het omgaan met mensen. Ondertussen was hij vrijwilliger geworden in een vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking. Hier begeleidde hij activiteiten en reizen. Het ongedwongen en vriendschappelijk omgaan met de deelnemers was van grote waarde voor hem en heeft hem toen overtuigd om weer te gaan leren. Arnout werd woonbegeleider in een groepswoning en ging ondertussen terug naar school. Na drie jaar studeren en werken behaalde hij zijn diploma en daarmee veranderde de inhoud van zijn werk. Hij werkte niet langer in een groepswoning maar deed voortaan individuele begeleiding bij mensen thuis. Al deze ervaringen hebben hem gevormd en inzichten gegeven die hij graag wil delen.

  Workshop

  Thema: de betekenis van Gentle Teaching voor begeleiders
  Titel: Leer je toolbox kennen

  Gentle teaching geeft je heel wat handvaten en strategieën om mee aan de slag te gaan. Toch blijft dit vaak abstract. Na het volgen van een opleiding of intervisie hoor je vaak medewerkers zich luidop afvragen: ‘ hoe moet ik daar nu in hemelsnaam aan beginnen?’ Met een werkgroep binnen Groep Ubuntu zijn we op zoek gegaan naar antwoorden op deze vraag. En eureka, die hebben we ook gevonden.

  Tijdens de presentatie willen we graag deze antwoorden delen. We bekijken de relatie die we hebben op een creatieve, begrijpelijke manier. Wij noemen het onze toolbox. Het zijn de tools die we dagdagelijks inzetten en gebruiken, vaak zonder dat we er van bewust zijn. Net dat bewust worden van die inhouden en weten hoe ze in te zetten helpt ons om de principes van Gentle teaching beter in de praktijk om te zetten. De toolbox geeft ons ook een ruimere woordenschat om met collega’s en anderen op een laagdrempelige en begrijpelijke manier te communiceren over Gentle teaching.

  De toolbox laat ons toe om met meer inzicht naar situaties te kijken, deze te analyseren en handvaten te vinden om mee aan de slag te gaan. Door het gebruik ervan wordt je bewust van waar je als mens elke dag gebruik van maakt, maar waar je voorheen niet bewust op inzette. Het zorgt ervoor dat je sterker wordt in je mens zijn en je contact met anderen verbetert.

  Taal: Nederlands

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image