Internationale conferentie 2018

  Verbondenheid

  de liefdevolle professional

  AnthonyAnthony M McCrovitz

  Verenigde Staten

  Dr. Anthony McCrovitz werk met mensen met een beperking en hun families en streeft ernaar om voor de mensen culturele barrières en belemmeringen in de samenleving te overwinnen en plannen te ontwikkelen gericht op oplossingen en ondersteuning teneinde de algemene kwaliteit van leven te verbeteren.

  He en zijn vrouw Amanda werkten met John McGee in het Puerto Rico Rehabilitatie project (2005-2008) dat voortkwam uit een federale gerechtelijke uitspraak over de condities en de zorg in instellingen in Puerto Rico.

  Dr McCrovitz ontwikkelde het Quality of Life Model™ of direct services dat gebaseerd is op de filosofie en uitgangspunten van Gentle Teaching. Hij is mede oprichter van Globe Star (in 1996) en was daarvan de directeur tot 2018. Op dit moment is hij Voorzitter en uitvoerend directeur van het Quality of Life Institute, Inc, een non-profit organisatie die over de hele wereld zorgverleners ondersteunt in hun kwaliteit van leven en ontwikkeling in Gentle Teaching.

  Hij heeft een licentie als ‘Mental Health Couselor’ en opleider, met twee doctoraten en twee masters. Hij is voormalig voorzitter van de Indiana Counseling Association (2016), op dit moment voorzitter van de Indiana Professional Counseling Foundation (2018).

  Workshop

  Anthony presenteert samen met Mara Hawks

  Thema: wetenschappelijke en filosofische perspectieven op Gentle Teaching
  Titel: De essentie van onze zoektocht: ontwikkelen van een dialoog en een Cultuur van Hoop met Gentle Teaching

  Je begeven op de weg van onderzoek veronderstelt een reis die gericht is op gewaarzijn, openheid en aanwezigheid. Het is een reis waarbij gericht en diepgaand gezocht wordt naar nog niet benoemde en naar voren gekomen aspecten van ons sociale zelf, afgezet tegen ons mens-zijn in complexe wetenschap, situaties en verhalen, en verweven in een weefsel van ons collectief bestaan.

  Het primaire doel en de essentie van het onderzoek is erop gericht de intrinsieke waarde en de daarbij behorende betekenis van Gentle Teaching te verkennen. De professional hanteert een relationeel model dat uitgaat van onvoorwaardelijke liefde en acceptatie, en dat is gericht op het onderzoeken van de vier belangrijke levenslessen: veilig, geliefd liefdevol en verbonden.

  In een dialoog (verbaal / nonverbaal) stellen we elkaar vragen waar we beide van leren. We kijken daarbij naar de filosofische aspecten van het Gentle Teaching gedachtengoed, die gericht zijn op het ontwikkelen van wederkerige relaties. Dit gedachtengoed ondersteunt de beeldvorming en de effectiviteit van de professional in zijn rol als begeleider. We bespreken hoe de zoektocht bedachtzaamheid als element in de dialoog inbrengt, en hoe dit leidt tot mindfullnes; ons vermogen om waar te nemen, om dingen op een andere of een nieuwe manier te zien, en om te ontdekken dat het gedachtengoed van Gentle Teaching ruimte biedt voor groei, het ontwikkelen van authentieke manieren van reageren en het ondersteunen van zelfbeschikking.

  De essentie van deze zoektocht geeft voeding aan een Cultuur van Hoop die bestaat uit unieke relaties tussen een persoon en de liefdevolle professional. Dit maakt Gentle Teaching wat het is, zowel als filosofische theorie en als een alles omvattende professionele manier van werken die de emotionele ontwikkeling van mensen bevordert.

  Taal: engels

   

  NIEUWSBRIEF & WEBSITES

  Als je de speciale conferentie nieuwsbrief
  wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden.   

  Aanmelden

   

  www.gentleteaching.nl

  www.gentleteaching.com 

  CONTACT

  Stichting GENTLE TEACHING
  Bremmerlaan 3
  3431 GV Nieuwegein
  tel. 0655161136
  email: info@gti2018.nl

   

  Image
  Image
  Image